portræt af Frits Ahlefeldt

Frits Ahlefeldt

Bag Projektet Kyststien.dk

Bag projektet kysstien.dk står vandreren Frits Ahlefeldt, som ide-mand, og også ham der researcher og traver de 2000km. rundt om Danmark. Samtidigt står Frits bag at programmerere, tegne, skrive, opdatere og ideudvikle kyststien.dk – Altsammen udfra en vision om at være med til at udvikle et koncept for en samlet national dansk kyststi, der kan være med til sætte mere fokus på kysterne og sikre deres tilgængelighed og deres betydning for trivsel, biodiversitet, fælleskab og mulighed for at sikre os mod stormflod og klimaforandringer.  

Samtidigt er det en ambition at kyststien.dk projektet kan være med til at løfte vandring i Danmark til et niveau, der får langt flere folk til at pakke rygsækken og tage afsted mod de danske kyststier

Frits Ahlefeldt (født 1966)

Målet for Kyststien.dk

Kyststien.dk går ud på at undersøge mulighederne for og potentialet ved at skabe en national samlet vandre-kyststi rundt om Danmark. Et nationalt forankret projekt der kan sikre de danske kysters betydning, vedligeholdelse, bevarelse og tilgængelighed for alle.

Projektet Kyststien.dk researches og udvikles i København

Frits Ahlefeldt-Laurvig – Baggrund og uddannelse

Jeg har en baggrund fra Arkitektskolen i København (1991-2000) hvor jeg studerede fra 1991-2000, med særlig fokus på naturparker, natur-oplevelser, vandring, nomade-arkitektur, bæredygtig arkitektur, design og landskabsforståelse.

Siden har jeg også taget en Cand.IT kandidatgrad fra universitetet i digital kommunikation, med speciale i at skabe og forstå feltet omkring digital landskabs og sti-formidling  / rum.  (2000 – 2006 )

De sidste ca. 20 år har jeg haft min egen ideudviklings-tegnestue og været involveret med at visualisere og ideudvikle en lang række by, arkitektur, klima, natur og trivsel og landskabsprojekter for EU, FN, stat, amter, regioner, kommuner, foreninger, firmaer og fonde.

Samtidigt har jeg udviklet visuelle beskrivelser og tegnet for en række aviser, magasiner, forlag og projekter på freelance basis

Praktisk har jeg min egen vandre-basecamp og ide-tegnestue i en lille, hyggelig, tidligere butik på Frederiksberg og bor selv i København K.

Motivation og vandring

Vandring har været min passion de sidste 30 år. Jeg startede ud med et års træning på en fjellskole i Norge i 1980erne og har siden vandret rundt. I 90erne begyndte jeg at vandre mere og mere i Danmark og kombinere det med studier i landskabs-forståelse, design og også i landskabsøkologi og formidling.

Camino de Santiago

Som en del af mine studier har jeg også vandret i udlandet og blandt andet brugt over 6 måneder på at researche pilgrimsruten til Santiago, inkl. over 3 måneder med at vandre på selve Caminoen, og interviewe vandrere, refugier m.m. og analysere og registrere over 1.500 km. af Caminoen i tekst, tegninger og akvareller.

Vandre-research i Danmark

I 2006 afsluttede jeg min digitale del af min vandre-formidlings og landskabsforståelse med en KandidatGrad i Digital kommunikation fra et speciale omkring digital formidling og storytelling omkring Bornholms kyststier,

Siden har jeg  researcet og vandret en masse steder, ikke mindst herhjemme og som inspiration for en samlet dansk kyststi har jeg blandt andet gået Bornholms kyststi,  Vestkyststien, Nordkyststien, Fyens Øhavssti m.fl.

 

Jeg kommer gerne ud og fortæller om kyststien.dk og om de muligheder det giver for vandring, bæredygtighed, klimasikring, trivsel m.m. med udgangspunkt i stier og naturen.

Bh.

Frits Ahlefeldt-Laurvig

Kyststien.dk