Vandring langs Køge bugt

Til fods hele vejen langs stranden  og Køge bugt

Overrasket over at der er smuk, fin sandstrand, der er perfekt til vandring næsten hele vejen, syd for København, langs Køge bugt, stort set helt til Køge. En fantastisk mulighed for vandring fra Ishøj og små 30 km. til Køge havn (med en afstikker til vejen, hvis man ikke kan komme over en større å / fuglefredningsområde)

Vandrere ved havet, kyststien, akvarel
kystlandskab med vandrere, Kyststien

Så tæt på København er det helt specielt at stranden syd for København er holdt fri for bebyggelse, en stor modsætning til kysten Nord for hovedstaden, hvor stranden er utilgængelig og gemt bag rigmandsvillaer, det meste af vejen til Helsingør.

Min etape på Kyststien den dag startede ved Arken Kunstmuseum i Ishøj, der gav en perfekt etape start og lovende fremtid, med de enorme anlæg til en blanding af kunst, hav og kultur, der er ved at blive opført omkring Arken Kunstmuseum.

Efter museet var kyststien først langt fra bebyggelse og løb af øde, brede cykel gangstier, på ydersiden af laguner.  Som jeg nåede tættere på Køge gik kyststien på stranden, mellem små hyggelige havne og af og til en lille kiosk, toiletter og beskyttede steder, til pauser.

Den eneste udfordring den dag var passage af Skensved Å og det tilhørende fuglebeskyttelsesområde – efter råd fra lokale, blev det til en afstikker op til Køge landevej… men jeg har tidligere taget den over åen, i boksershorts med rygsækken på hovedet i bedste Rangerstil…

Så der er fin kyststi, badestrand og faciliteter mellem Ishøj og Køge og med en start på Arken Kunstmuseum og derefter 30km. langs vandet viser det noget af det bedste en  dansk kyststi kan – blande kultur og natur oplevelser.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s