Holtug kridtbrud på Kyststien

Natur perle på Stevns klint trampesti

Når man når ned til Stevns klint, kan man følge Stevns klint trampesti, langs den helt enestående klint, som netop er blevet optaget på Unesco’s verdensarv liste. Og et af de særlige steder er det gamle kridtbrud “Holtug kridtbrud” som nu er et fredet naturområde under Naturstyrelsen

Akvarel og tekst af Frits Ahlefeldt

kridtbrud, Holtug Stevns klint
Holtug kridtbrud, Stevns klint, Akvarel

Holtug Kridtbrud på Stevns er en perle, jeg næsten overså da den officielle sti til min forundring løber udenom denne oase, ejet af Naturstyrelsen.  Stevns Trampesti løber kun langs den lidt kedelige kant af selve Holtug kridtbrud og giver næsten ingen fornemmelse af den fantastiske stemning nede i selve bruddet.  Godt tip er at droppe trampestien udenom Holtug kridtbrud og istedet tage turen ned i og igennem det gamle kalk-verden, som nu er en fredet oase hvor naturen langsomt tager over ( link til Naturstyrelsen Holtug Kridtbrud )

Ps. Holtug Kridtbrud har både vand, rastepladser og toiletter og ligger tæt på shelter plads og Stevns Naturcenter